Menu

Kwartiermaker Academische Werkplaats langdurige GGZ (interim)

Vacaturekenmerken

Type functie

Heb je al een keer eerder gesolliciteerd bij ons? 
Log dan eerst in, dan hoef je niet alles in te vullen. Is het je eerste sollicitatie? Klik dan op solliciteren.

Ben je een ervaren kwartiermaker? Heb je hart voor het verbeteren van de zorg voor volwassenen met ernstige psychische problematiek? Heb je daarnaast affiniteit met onderzoek? Kom ons dan versterken en breng je kennis van en ervaring met het werkveld langdurige Ggz mee om een academische werkplaats voor de langdurige Ggz op te zetten. Zo brengen we wetenschap, praktijk, beleid en onderwijs samen om de kennis rond zorg voor mensen in de langdurige Ggz te versterken. Spreekt dit je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hoeveel impact wil jij maken?

Werken bij het Trimbos-instituut betekent impactvol werk doen met meerwaarde voor de maatschappij. Je komt te werken bij een toonaangevend wetenschappelijk instituut. Zo doen we onder andere toegepast wetenschappelijk onderzoek, ontwikkelen we vooruitstrevende (digitale) interventies, preventieprogramma’s en behandelmethoden en hebben daarbij een maatschappelijke rol om beleidsmakers, politici en professionals te informeren over middelengebruik, verslaving en de mentale gezondheid van de Nederlandse bevolking. En dat betekent dat we binnen het Trimbos-instituut hard werken aan een mentaal gezonder Nederland, waarin iedereen naar vermogen mee kan doen, mensen zoveel mogelijk regie hebben over hun eigen leven en zich verbonden voelen met elkaar. Ons werk maakt een wezenlijk verschil in de samenleving.

Dit doe jij als kwartiermaker Academische Werkplaats langdurige Ggz

Het Trimbos-instituut is bezig met het opzetten van een Academische Werkplaats voor de langdurige geestelijke gezondheidszorg (Ggz). Een academische werkplaats brengt kennis samen die praktijkorganisaties ondersteunt. Zo'n werkplaats is een samenwerkingsverband tussen (bijvoorbeeld) praktijkinstellingen uit de langdurige Ggz, universiteit, hoger en middelbaar beroepsonderwijs, een zorgkantoor en ervaringsdeskundigen. Vormgeven aan de inrichting en samenstelling van de werkplaats is onderdeel van jouw werk.

De partijen organiseren zich (regionaal of landelijk) in een kennisinfrastructuur die een constante interactie tussen de betrokken partijen stimuleert. De vragen waarover een werkplaats zich buigt komen van cliënten, beleidsmakers en (zorg)professionals. Onderzoekers vertalen deze vragen naar een uitvoerbaar onderzoek. In co-creatie ontwikkelen zij praktisch toepasbare kennis. Via opleidingen worden de resultaten onder toekomstige professionals verspreid.

Jouw taak is om deze Academische Werkplaats als kwartiermaker verder op te zetten:

  • Je bouwt een netwerk op en onderhoudt contacten met diverse stakeholders en (potentiële) deelnemers voor de Academische Werkplaats.
  • Je geeft vorm en uitvoering aan het plan van aanpak voor het opzetten van de Academische Werkplaats.
  • Je realiseert samen met de deelnemers de gewenste infrastructuur van de Academische Werkplaats. Denk daarbij aan samenwerkingsafspraken, procedures, overeenkomsten en communicatieplan.
  • Je zorgt ervoor dat de Academische Werkplaats in 2025 daadwerkelijk start met het beantwoorden van onderzoeksvragen.

Er is draagvlak in het veld en het netwerk ligt klaar. Vanuit je collega’s kun je veel inhoudelijke input en meedenkkracht verwachten.

Waar kom je te werken?

Binnen de Academische Werkplaats langdurige ggz wordt intensief samengewerkt tussen de Trimbos programma’s Ouderen en Zorg & Participatie (Z&P). Je gaat werken in opdracht van de programmahoofden van beide programma’s. Je eerste aanspreekpunt is het programma hoofd van Zorg & Participatie.

Het programma Z&P bestrijkt onderzoek in de gehele geestelijke gezondheidszorg. Dit gaat van de samenwerking met huisarts en sociaal domein, aan de voordeur van de Ggz tot aan de langdurige Ggz. Binnen het programma voeren we kwantitatief en kwalitatief onderzoek binnen de gehele kenniscyclus uit, ontwikkelen kennisproducten en hebben een belangrijke rol in de verspreiding van deze kennis en expertise, onder andere door onze deelname in netwerken. Thematisch ligt het accent op verbetering van kwaliteit van leven, participatie en herstelondersteuning. Het onderzoek is gevarieerd, van monitoring, effect- en implementatieonderzoek tot het opstellen van richtlijnen en handreikingen. Onderzoeksprojecten zijn veelal gesitueerd in Nederland, maar deels ook gericht op internationale implementatie en disseminatie.

De activiteiten van het programma Ouderen zijn gericht op het behoud en bevorderen van kwaliteit van leven van ouderen, met specifieke aandacht voor dementie, ouderenpsychiatrie en mentaal gezond ouder worden. Dit doen we door het uitvoeren en publiceren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en monitoring, het ontwikkelen en implementeren van evidence-based interventies en praktijkproducten, het opstellen van beleidsadviezen en het verzorgen van trainingen voor zorgprofessionals. Ook coördineren we het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie. Onze activiteiten voeren we zo veel mogelijk uit in samenwerking met praktijk- en andere onderzoeksorganisaties. Opdrachtgevers van het programma zijn organisaties actief binnen het sociaal domein, de wijkverpleging, langdurige zorg, geestelijke gezondheidszorg en landelijk beleid.

Dit is jouw kracht

We zoeken een proactieve kwartiermaker met minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Je hebt affiniteit met de zorg voor mensen met langdurige (ernstige) psychische problematiek en onderzoek En bij voorkeur beleidsmatige kennis en een netwerk in de Ggz. Je bent een verbinder en netwerker en vindt het een uitdaging om partijen met een verschillende achtergrond en eigenheid te laten samenwerken. Je denkt strategisch en bent sensitief. Ervaring met het opzetten van een (complex) samenwerkingsverband, zoals een academische werkplaats is een pré.

Wat we daarnaast van je vragen:

  • hbo-werk- en denkniveau;
  • minimaal 5 jaar relevante ervaring;
  • bereidheid tot het geven van referenties.

Wil je meer weten over deze opdracht?

Neem dan contact op met Sanne Slot, Programmamanager Drugs, Epidemiologie, Zorg & Participatie, via +31 652569116 en via sslot@trimbos.nl.

Wil je meteen solliciteren?

Reageer dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk zondag 2 juni 2024 via de knop ‘Solliciteren’. We zetten naast deze oproep ook andere kanalen in voor werving; de wervingsprocedure wordt gestaakt zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden.

Een kennismakingsgesprek met Hans Kroon (programmahoofd Zorg & Participatie) Henriëtte van der Roest (Programmahoofd Ouderen) en Ankie Lempens (projectleider Academische Werkplaats) en een referentieonderzoek maken onderdeel uit van de procedure.

We vragen alleen zelfstandig werkende interim-managers te reageren op deze oproep. Reacties van commerciële bureaus en/of tussenpersonen worden niet in behandeling genomen.

De persoonsgegevens van je sollicitatie (onder andere je brief/e-mail en je cv) worden uiterlijk vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderd, tenzij je hebt aangegeven dat we je gegevens in portefeuille mogen houden.

Heb je al een keer eerder gesolliciteerd bij ons?
 Log dan eerst in, dan hoef je niet alles in te vullen. 
Is het je eerste sollicitatie? Klik dan op solliciteren.