Menu

Programmahoofd Epidemiologie, Data, Evaluatie & Monitoring (EpiDEM)

Vacaturekenmerken

Type functie

Waar kom je te werken

Een goede mentale gezondheid is altijd belangrijk, maar in deze buitengewone tijd belangrijker dan ooit. Binnen het Trimbos-instituut werken we zeer gedreven aan een mentaal gezonder Nederland. Het programma EpiDEM levert hiervoor de basis door onderzoek naar trends en ontwikkelingen in middelengebruik en de mentale gezondheid van Nederlandse jongeren en volwassenen. Het team van EpiDEM bestaat uit 15 collega’s met een brede expertise op het gebied van monitoring-onderzoek, (economische) evaluaties en methoden en technieken van onderzoek. Het team wordt instituut-breed gevraagd voor methodologisch advies en biedt ondersteuning bij dataverzameling en datamanagement.

Wat zijn je werkzaamheden

Met je duopartner manager Organisatie & Bedrijfsvoering (O&B) vorm je een collegiaal duo en werk je samen aan de realisatie van onderzoeken en projecten.  Dit doe je op basis van een gedeelde visie, strategie, en doelen, waarbij jullie elkaar naadloos aanvullen. Als programmahoofd ben je verantwoordelijk voor de visie, kwaliteit van projecten en acquisitie. Je overziet de projecten, zet de lijnen uit, signaleert kansen voor acquisitie en gaat samenwerkingen aan met relevante in- en externe partijen. Je zorgt voor een heldere visie en samenhang tussen de projecten. Daarnaast draag je als lid van het MT bij aan vernieuwing en beleidsontwikkeling binnen de organisatie. De manager Organisatie & Bedrijfsvoering (O&B) is verantwoordelijk voor de organisatorische inrichting van het programma en de aansturing, monitoring en verantwoording.

Wat breng je mee

Je ziet de maatschappelijke waarde van het Trimbos-instituut en hebt affiniteit met onze thema’s. Daar wil je aan bijdragen met jouw kennis van én met je vermogen tot samenwerking en verbinding (binnen teams, tussen teams, met collega’s, stafdiensten en de Raad van Bestuur). Je stuurt op heldere doelen, waarbij je tegelijk vertrouwen geeft en inspireert. Je raakt zelden het overzicht kwijt en je weet zowel intern als extern persoonlijk effectief te zijn.

Wat we daarnaast van je vragen:

  • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring;
  • kennis van (epidemiologisch) onderzoek naar gezondheid in Nederland;
  • gepromoveerd en ruime ervaring met kwantitatief onderzoek blijkend uit een goede trackrecord op het gebied van onderzoekspublicaties;
  • een goede trackrecord op het gebied van acquisitie;
  • affiniteit met monitoring onderzoek, (kosten)evaluatieonderzoek en methodologie;
  • een relevant netwerk (overheid, universiteiten en kennisinstituten);
  • bedrevenheid in het onderhouden en opbouwen van netwerken;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden voor het uitdragen van de visie binnen het team en om verbinding te maken met de overige programma’s en de omgeving. 

 

Wat bieden wij
Een verantwoordelijke rol bij een toonaangevend wetenschappelijk instituut met een belangrijke maatschappelijke opdracht! Er is volop ruimte voor je professionele inhoudelijke inbreng, je leidiinggevende en coachende vaardigheden en voor jouw ambitie om bij te drgaen aan de mentale gezondheid van de Nederlandse bevolking.

Waar je bovendien op kun rekenen, naast inspirerende en leuke collega's:

  • Een marktconform salaris (FWG-75 conform de CAO GGZ);
  • een aanstelling voor 12 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%, scholingsfaciliteiten (waaronder een online trainingsaanbod via GoodHabitz), een laptop, een thuiswerkregeling, flexibele werktijden en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
  • een op maat gemaakt inwerkprogramma met een 'buddy'. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bert van der Hoek, voorzitter Raad van Bestuur
via 030-2971100 of bhoek@trimbos.nl.

Hoe te solliciteren
Je kunt op onze vacaturesite tot maandag 4 april reageren via de knop ''Solliciteren''. Daar kun je je motivatiebrief en C.V. uploaden.

De eerste gesprekken met vertegenwoordigers van de programma's, het MT en de Raad van Bestuur vinden plaats op maandag 11 april
De vervolggesprekken zijn gepland op dinsdag 19 april. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

De persoonsgegevens van je sollicitatie (onder andere je brief/e-mail en je cv) worden uiterlijk vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderd, tenzij je hebt aangegeven dat we je gegevens in portefeuille mogen houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Heb je al een keer eerder gesolliciteerd bij ons? Log dan eerst in, dan hoef je niet alles in te vullen. Is het je eerste sollicitatie? Klik dan op solliciteren.