Heb je al een keer eerder gesolliciteerd bij ons?
Log dan eerst in, dan hoef je niet alles in te vullen. Is het je eerste sollicitatie? Klik dan op solliciteren.
Het programma Epidemiologie, Data, Evaluatie en Monitoring (EpiDEM) is op zoek naar een Junior wetenschappelijk medewerker. Wil je een bijdrage leveren aan onderzoek en monitoring van middelengebruik en psychische gezondheid? Ben jij goed met cijfers en hou je van afwisseling in je werk? Dan zijn we op zoek naar jou!
Hoeveel impact wil jij maken?
Werken bij het Trimbos-Instituut betekent impactvol werk doen met meerwaarde voor de maatschappij. Het programma Epidemiologie, Data, Evaluatie en Monitoring (EpiDEM) doet dat door kwantitatief, praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek te doen. Ons onderzoek richt zich op de mentale gezondheid en middelengebruik. De resultaten worden gebruikt voor het maken en evalueren van beleid, bijvoorbeeld door de overheid en andere instanties. Die impact realiseren we bijvoorbeeld via onze monitor onderzoeken in veel verschillende doelgroepen: bij scholieren, studenten, zwangere vrouwen en de algemene bevolking (bijvoorbeeld Peilstationsonderzoek scholieren, HBSC, de Monitor Middelengebruik en Zwangerschap en de Leefstijlmonitor). Maar we voeren ook cohort studies (bijvoorbeeld NEMESIS), randomized controlled trials (bijvoorbeeld Happyles) en economische evaluaties uit (Centrum voor Economische Evaluatie en Machine Learning (CEEML). Dat is impact maken door je bezig te houden met alle aspecten van onderzoek dus: van het opzetten van een studie tot de wetenschappelijke rapportage, inclusief wetenschappelijke onderzoeksmethoden en statistische analyses. Ons werk maakt een wezenlijk verschil in de samenleving.
Waar kom je te werken?
De cultuur binnen onze organisatie is informeel, open en warm. Medewerkers ervaren veel vrijheid en regelruimte. Zo kan er regelmatig worden meegedacht over verschillende onderwerpen binnen de organisatie en worden ideeën en eigen inbreng zeer gewaardeerd. Binnen ons programma werken zo’n 20 medewerkers bestaande uit wetenschappers, projectassistenten, het programmahoofd en de programmamanager. Eén ding hebben we allemaal gemeen: de drive om te zorgen voor blijvende impact. Je komt te werken in een bevlogen en gezellig team, dat elkaar ook opzoekt tijdens koffie-momenten, de lunch en één keer per maand een gezamenlijke borrel.
Dit doe jij als junior projectmedewerker
Als junior projectmedewerker ondersteun je onze lopende en startende monitor studies:
• Je denkt mee en helpt bij het ontwikkelen van vragenlijsten;
• Je werft deelnemers voor onze onderzoeken;
• Je helpt mee met het verzamelen van data en deze klaar te maken voor analyse;
• Je voert statistische analyses uit of ondersteunt hierin;
• Je schrijft kennisproducten, zoals factsheets en webteksten;
• Je levert een bijdrage aan de nationale en internationale kennisuitwisseling.
Dit is jouw kracht
Je bent proactief, zorgvuldig en kan schakelen tussen diverse onderwerpen en typen werkzaamheden. Je hebt affiniteit met het doen van wetenschappelijk onderzoek, inclusief de methodologische en statistische kant van onderzoek. Je hebt een WO opleiding in de gezondheidswetenschappen, psychologie of een vergelijkbare opleiding afgerond, of een WO werk- en denkniveau in deze richting. Vanwege de vertrouwelijke natuur van onze gegevens is integriteit belangrijk. Je vindt het prettig om in teamverband bezig te zijn, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je weet hoe je werkzaamheden te organiseren en kunt goed werken onder een wisselende werkdruk. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands en Engels.
Wat bieden wij
Een marktconform salaris tussen de € 3.004,- en maximaal € 3.981,- bruto (afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring) op basis van 36 uur (FWG-50). Goede secundaire arbeidsvoorwaarden overeenstemmend met de CAO-GGZ. Een eindejaarsuitkering van 8,33%, ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en opname in het pensioenfonds. Je krijgt een laptop, thuiswerkmogelijkheden en faciliteiten voor je thuiswerkplek. Een goede werkbalans vinden we belangrijk, daar bieden we een vitaliteitsprogramma voor. Je krijgt een op maat gemaakt inwerkprogramma met een ‘buddy’. Als Trimbos je eerste werkgever is, begeleiden we je met een aantal sessies bij het werk. Wij zijn namelijk blij met onze medewerkers en willen graag dat onze medewerkers ook blij zijn met Trimbos!
Het Trimbos-instituut staat midden in de maatschappij. Letterlijk, want we zijn gevestigd in een levendige woonwijk vlakbij het mooie centrum van Utrecht. Maar ook figuurlijk: we willen graag een goede afspiegeling van diezelfde maatschappij zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij het Trimbos. Hoe meer mensen van elkaar verschillen, hoe leuker het wordt! We willen graag met elkaar werken zonder onderscheid te maken in gender, leeftijd, achtergrond, seksuele voorkeur of persoonlijke overtuigingen. Deze vacature is dan ook gericht aan iedereen die zich erdoor aangetrokken voelt.
De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar, met uitzicht op verlenging.
Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Annemarie Luik, Programmahoofd EpiDEM,
via 06-52 18 95 31 of ALuik@trimbos.nl.
Hoe te solliciteren
Je kunt op onze vacaturesite tot en met 16 april 2023 reageren via de knop ''Solliciteren''. Daar kun je je motivatiebrief en cv uploaden.
De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 24 april 2023 in de middag en de vervolggesprekken op dinsdag 2 mei 2023 in de middag. Als je daar alvast rekening mee kan houden, graag.
De persoonsgegevens van je sollicitatie (onder andere je brief/e-mail en je cv) worden uiterlijk vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderd, tenzij je hebt aangegeven dat we je gegevens in portefeuille mogen houden.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Heb je al een keer eerder gesolliciteerd bij ons?
Log dan eerst in, dan hoef je niet alles in te vullen.
Is het je eerste sollicitatie? Klik dan op solliciteren.